Våra jobbannonser

Här hittar du lediga platser hos Optoteam. Skicka oss ditt CV så att vi kan kontakta dig när vi har tjänster som passar dig.

Vill du bli en del av oss?

Är du legitimerad Optiker och har funderingar på att byta jobb? Kanske är du nyfiken på hur vardagen ser ut för oss som konsultoptiker?
Vi vill gärna berätta mer om hur det är att vara anställd på Optoteam. Hör av dig redan idag så bokar vi in en tid för att ta en kaffe/te ihop, digitalt eller i ett fysiskt möte.

Seniorpoolen

Arbete – det bästa sättet att hålla ålderdomen på avstånd

Optoteam etablerar en seniorpool ett team av optiker som har nått pensionsåldern. Du har en kompetens och erfarenhet som endast kan ålder kan inbringa, vi vill ta vara på den. Du som inte längre vill ha ett heltidsarbete och fast anställning. Hos oss kan du fortsätta arbeta i ett betydligt mindre bindande kontrakt. Du har friheten att bestämma när och hur mycket du vill arbeta. Samtidigt som du är en del av ett härligt team. Glöm inte att arbete är ett beprövat verktyg för att hålla ålderdomen borta.

Kontakta oss för att bli en del av Seniorpoolen.

Thanh Tran

Thanh Tran

CEO

Erik   Sjöberg

Erik Sjöberg

Country manager Sverige

Vill du arbeta i Optoteam?

En period inom bemanning kan sätta fart på din karriär. Det råder ingen tvekan om att man ökar sin kompetens genom att vara i många olika miljöer. Utveckling av din kompetens som gör att du kan hantera och leverera bra resultat i de flesta situationer. Detta har du möjlighet till att göra hos oss på Optoteam.

Det erbjuder vi

Utvecklande jobb – Flexibilitet och frihet – Bra villkor

Optoteam har en ambition att vara den bästa arbetsplatsen för optiker med rätt attityd.

Vi vill att våra optiker och kunder ska vara våra ambassadörer på marknaden och behandla dem därefter.

Samhälle och miljö

Som mobiloptiker arbetar du ensam. Hos oss är du en del av ett samhälle, men inom bemanning kan du välja att arbeta ensam. Vi har sammankomster lokalt och internationellt med professionellt och socialt innehåll. Dessutom träffas vi årligen med våra kollegor i Norge, där en samverkanskultur alltid är ett av flera ämnen.

Flexibilitet och frihet

Frihet att välja själv och flexibilitet i jobbet värderas idag. Du kan därför arbeta så mycket du vill och variera i perioder som det passar dig. Du kan också välja att arbeta med kunder i ditt lokala område.

Utveckling och möjligheter

Vi erbjuder kompetenshöjande aktiviteter som kurser, webbinar och seminarier utöver att fokusera på personlig utveckling. Du får också stöd för utbildning du söker på egen hand.

Lön och villkor

På Optoteam har vi goda lön och arbetsvillkor eftersom det föreskrivs hos oss att du tjänar mer som mobiloptiker än i en fast position. Du har också ekonomiska fördelar som betald restid och resebidrag.

Vanliga frågor och svar

Optoteam beställer och betalar. Om du skulle få utgifter fotograferas kvitto och skickas till oss, och du får ersättning vid nästa lön.

Det är upp till dig, vi planerar tillsammans.
Ja självklart vi kommer att tillgodose det så långt vi kan. Du kontaktas alltid i förväg angående uppdrag utanför närområdet.

Du får betalt för all restid utöver 1 timme. Dvs reser du 2 timmar, får du betalt för 1 timme. ‍

I grund och botten ja, men är självklart i samråd med butiken.
Vi ger dig den upplärning du kan behöva när du börjar hos oss. Du får lära dig alla nya system du kan behöva utan att skapa stress och osäkerhet.
Huvudfokus är att genomföra ett synundersökningar på ett professionellt sätt. Men om du upplever ett behov av att lära dig mer om olika typer av glas, erbjuder vi självklart relevant utbildning.
Vi är flexibla när det gäller ersättningsform. Önskas en garantilön kommer vi överens om detta innan anställning. Om du inte har en fast lön, kan du komma överens om en garanterad lön när du börjar.
Ja, självklart. 4,5% för alla som jobbar mer än 20%
Helt upp till dig. Vissa vill tjäna extra och jobbar därför på helger och röda dagar, men detta är alltid på eget initiativ.
Du har två dagar om året med betalning om du väljer att gå på kurs.
Ja, vi lägger stor vikt vid utvecklingen av våra anställda, både professionellt och personligt. Vi har ett gemensamt möte en gång om året med optiker från både Sverige och Norge. Det sker oftast utomlands, Warszawa 2019 och Köpenhamn 2022 (pandemin stoppade resor där emellan). Vi har dessutom lokala samlingar för att hålla oss uppdaterade inom området.
Vi erbjuder fast månadslön från 37 000 kr/mån (100% tjänst) med utrymme för förhandling.
Självklart! Alla resor är betalda. Milersättning på 40kr/mil vid användning av egen bil. Tjänstebil erbjuds (7,5 prisbasbelopp) till de medarbetare som jobbar 80% eller mer och som reser mycket i tjänsten. Friskvårdsbidrag 3000 kr/år. Ersättning för mobiltelefon 250 kr/mån. Interna kursresor vid två tillfällen per år. Medlemsavgift i Optikerförbundet (950 kr/år).
Rätten att vara föräldraledig omfattar alla arbetstagare oavsett anställningsform, så det fungerar hos oss som hos alla andra. Du har rätt till föräldrapenning från försäkringskassan som baseras på din inkomst.